Společenská odpovědnost největší vzdělávací skupiny v ČR

Praha 10. 4. 2011

EDUA Group, největší vzdělávací skupina v České republice, jejíž součástí jsou značky Tutor, Caledonian School a Top vision, působí jako zastřešující organizace na českém trhu již od roku 2010. Kromě široké škály jazykových a profesních kurzů, které prostřednictvím svých značek nabízí, se EDUA Group zaměřuje také na přístupnost svých kurzů pro všechny skupiny zájemců a také na podporu činnosti mnoha neziskových organizací.

Například jazyková škola a vzdělávací společnost Tutor dlouhodobě spolupracuje s neziskovými a charitativními organizacemi. Studenty společnosti Tutor tak například jsou pracovníci Ligy lidských práv, kteří mají možnost zapsat se do jazykových kurzů za zcela minimální ceny. Současně jazyková škola poskytuje bezplatné vzdělávání a dlouhodobou spolupráci zástupcům Amnesty International ČR. V nedávné době společnost Tutor bezplatnými profesními kurzy podpořila také dobrovolnické sdružení Akwaaba, které pomáhá osiřelým dětem v africké Ghaně, nebo liberecké rekvalifikační centrum Kašpar, které nabízí profesní pomoc dlouhodobě nezaměstnaným lidem.

Do charitativních činností se zapojuje i další ze značek skupiny EDUA Group, a to společnost Top vision. Na svých akcích, především výročních fórech a konferencích, nabízí bezplatný prostor pro prezentaci a prodej výrobků sdružení Fair Trade. Kromě toho ve spolupráci s řečníky a přednášejícími podporuje společnost Top vision i řadu neziskových organizací, jako jsou Člověk v tísni, ADRA, Kapka naděje, zdravotní Klaun, Transplantace kostní dřeně, Pomocné tlapky a další. Ve prospěch těchto organizací se řečníci mohou vzdát svých honorářů za akce pořádané společností Top vision.

Caledonian School, další ze značek skupiny EDUA Group, si cení především dlouhodobé spolupráce s neziskovou organizací Jahoda, která se snaží zlepšit podmínky života dětí, mládeže i celých rodin v Praze. V rámci této spolupráce nabízí Caledonian School pracovníkům organizace Jahoda možnost bezplatného zápisu do jejích jazykových kurzů. Navíc Caledonian School připravuje také specializované kurzy pro seniory nebo pro maminky s dětmi na mateřské dovolené.