Besedy o podobě nové maturity o knihách z edice Maturita

Nakladatelství Tutor ve spolupráci s knihkupectvím Černá labuť a s Centrem pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT) při MŠMT pořádá besedy pro výchovné poradce, ředitele a pedagogy středních škol nad knihami k maturitě (z nakladatelství Tutor) a nad novou koncepcí maturity z jednotlivých předmětů.

Na pravidelné besedy vždy nad jednou knihou z konkrétního předmětu v Černé labuti jsou zváni zástupci MŠMT pro příslušný obor, autorský tým i středoškolští pedagogové. Besedy si kladou za úkol informovat pedagogickou veřejnost o tendencích i chystaných změnách v podobě maturity i o materiálech, pomocí nichž mohou studenty na novou zkoušku dospělosti připravit. Besedy se konají v Domě učebnic a knih Černá labuť – 1. patro, Na Poříčí 25, Praha 1, telefon: 296 504 355, e-mail: akcecernalabut@centrum.cz. V případě zájmu prosím potvrďte svou účast na e-mail: akcecernalabut@centrum.cz či kamila.bohackova@tutor.cz.

Data nejbližších besed:

Dne 6. 12. 2006 od 14.00 – beseda nad Maturitními otázkami z matematiky a nad novou koncepcí maturity z matematiky. Účast přislíbila autorka knihy RNDr. Eva Řídká, která je zároveň koordinátorkou matematiky z Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání při MŠMT, a dále odborný redaktor publikace RNDr. Jaroslav Zhouf, PhD., který pracuje na katedře matematiky na PeDF UK. Přítomna bude i šéfredaktorka nakladatelství Tutor Mgr. Kamila Boháčková.

Dne 13. 12. 2006 od 14.00 – beseda nad Maturitními otázkami ze zeměpisu a nad novou koncepcí maturity ze zeměpisu, případně přírodovědně-technického základu. Účast přislíbili autoři knihy Mgr. Petr Karas a Mgr. Ludvík Hanák, stejně jako koordinátor zeměpisu z Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání při MŠMT RNDr. Karel Pecka. Přítomna bude i šéfredaktorka nakladatelství Tutor Mgr. Kamila Boháčková.

Termíny dalších besed v roce 2007 budete nacházet průběžně na stránkách www.tutor.cz.

Nakladatelství Tutor je součástí vzdělávací společnosti Tutor, s.r.o., která působí na českém trhu již šestým rokem. Nakladatelství po úspěšné edici Přijímací zkoušky na VŠ připravilo novou edici Maturita, která vyšla koncem října. Na publikacích z edice Maturita spolupracovali přední odborníci z jednotlivých oborů i pracovníci MŠMT (CERMAT). Tyto knihy jsou vhodnou přípravou na stávající, ale i na novou maturitu, jejíž podobu připravuje právě Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání.