Bez znalosti cizích jazyků se dnes neobejdou ani lékaři

Poptávka na trhu po odborném jazykovém vzdělávání roste. Kromě klasických odborných kurzů jako obchodní či finanční angličtina se profilují také specifické jazykové kurzy jako právnická či lékařská angličtina.

Čeští lékaři a zdravotní sestry se stále častěji poohlížejí po práci v zahraničí, kde je jejich profese oceněna až několikanásobně lépe než v Čechách. Podmínkou pro zaměstnání v cizině je však většinou složení mezinárodních jazykových zkoušek (Cambridgeské zkoušky nebo TOEFL). Stále častěji však lékaři v praxi pociťují potřebu naučit se v angličtině specifickou lékařskou terminologii, kterou taková zkouška nezahrnuje.

Na tuto potřebu společnost Tutor reagovala vypsáním kurzů lékařské angličtiny, kde si zdravotničtí odborníci osvojí specifickou lékařskou terminologii, odborné jazykové zkratky a konverzační obraty potřebné při komunikaci s pacienty nebo kolegy lékaři. Účastníci se také naučí lépe orientovat v anglicky psané odborné literatuře. Součástí kurzu je určování anamnézy a diagnózy, vyšetření pacienta, komunikace s pacientem či případové studie.

Tento specializovaný kurz ocení jistě i lékaři a zdravotníci, kteří se do zahraničí nechystají. Dnes již zdaleka není výjimkou zahraniční klientela v ordinaci. Také komunikace s kolegy v zahraničí, kongresy či odborná literatura se odehrávají převážně v angličtině.