Neúspěšní uchazeči o studium na VŠ, nezoufejte!

Letos byla opět odmítnuta řada zájemců o studium na vysokých školách, a ti nyní řeší otázku, jak využít příští rok. Ti, kteří ještě nechtějí opustit školní lavice, mohou od září začít navštěvovat pomaturitní studium anglického jazyka. Roční denní kurz nabízí radu výhod: status studenta, možnost složení mezinárodních jazykových zkoušek či kombinaci studia s dalším jazykem.

Studenti středních škol mají za sebou jedno z nejtěžších období. Maturita i přijímací zkoušky na vysoké školy znamenaly týdny a týdny tvrdé práce. I když mnozí z uchazečů na VŠ přistoupili k přípravě zodpovědně, v tvrdé konkurenci neuspěli a dopis o nepřijetí na vysněnou školu značně změnil jejich plány a ambice.

I když každý uchazeč nese takovou prohru těžce, není ještě všechno ztraceno. Pro absolventy SŠ se nabízí zajímavá příležitost v podobě ročního pomaturitního studia anglického jazyka. „Pomaturitní studium angličtiny akreditované ministerstvem školství dává studentům možnost věnovat se intenzivnímu studiu angličtiny v průběhu jednoho roku. Cílem studia je naučit studenty plynule komunikovat a používat jazyk v praxi. Na závěr kurzu mají také možnost složit mezinárodní jazykové zkoušky,“ popisuje studium Dana Kaprasová z klientského centra jazykové školy Tutor.

Jedním z velkých lákadel pomaturitního studia jsou i ekonomické výhody vyplývající ze statusu studenta, které absolventovi SŠ náleží. Konkrétně se jedná o levnější městskou dopravu, nižší daně a sociální pojištění, zdravotní pojištění zdarma, dětské přídavky apod.

„Pomaturitní studium nemusí být žádná nuda, u nás v Tutoru je výuka moderní a zábavná. Studenti mají možnost nacvičit si reálné situace v cizím jazyce i mimo učebnu: navštíví ZOO, ve městě si zkusí roli anglického průvodce, chatují se studenty z Anglie, sledují filmy,“ vyzdvihuje přednosti výuky Dana Kaprasová. „Ti nejodvážnější mají možnost studovat s angličtinou i druhý jazyk (např. španělštinu, němčinu) za symbolickou cenu 999 Kč.“

Absolvent pomaturitního studia se ve světě jistě neztratí. Schopnost plynule komunikovat v cizím jazyce otevírá brány v případě hledání práce v úspěšných mezinárodních firmách, zvýší šance uplatnit se v zahraničí a v neposlední radě pomůže dostat se na vytouženou školu v následujícím roce. Intenzivní studium je téměř zárukou úspěšného složení mezinárodních jazykových zkoušek, které se stávají nezbytnou součástí každého zajímavého životopisu.