Pomaturitní studium - o co bude zájem?

Zájem o studium angličtiny, případně kombinované s dalším jazykem, výuka v dopoledních hodinách a důkladný nácvik konverzace, to jsou atributy „ideálního“ pomaturitního kurzu. Ukázal to průzkum jazykové školy Tutor mezi studenty středních škol.

Jak se ukázalo v průzkumu jazykové školy Tutor, i v příštím školním roce budou mít studenti pomaturitního studia zájem především o studium angličtiny, na druhém místě se objevilo kombinované studium angličtina + další jazyk. „U studentů je velmi oblíbená pomaturitní angličtina kombinovaná s odpoledním druhým jazykem. Jako další jazyk si student u nás může vybrat němčinu, španělštinu či francouzštinu. Tato kombinace je navíc jen o 999 Kč dražší než samostatná angličtina,“ říká V. Bican, produktový manažer společnosti Tutor.

Drtivá většina studentů (84 %) preferuje pomaturitní studium v dopoledních hodinách, pouze 16 % by kurz raději navštěvovalo odpoledne.

Studentům jde hlavně o praktický nácvik jazyka, aby jej uměli využít v praxi. Oblíbené jsou zejména aktivity typu nácvik pohovoru v angličtině, sepsání životopisu a procvičování frází běžné denní konverzace. Celkem 54 % z dotazovaných studentů se chce v kurzu naučit konverzovat, 40 % zamýšlí připravit se na složení mezinárodní jazykové zkoušky (většinou FCE).

Výzkum proběhl na vzorku 250 studentů středních škol – 95 % studentů 4. ročníků SŠ a 5 % studentů 3. ročníků.

Sleva na pomaturitní studium 5000 Kč

Vzhledem k zájmu studentů společnost Tutor již vypsala kurzy pomaturitního studia na školní rok 2007/2008. Do konce března navíc studenti mohou využít speciální slevu 5000 Kč s tím, že Tutor garantuje vrácení plné částky, pokud je student přijat na vysokou školu. Více informací najdete na www.tutor.cz.