Na školení není třeba strávit celý den

Většina školení v nabídce českých vzdělávacích společností je koncipována jako jedno- až pětidenní.
Lidé pracující na vedoucích pozicích ale mají často problém uvolnit se na několik dní z práce, a přicházejí tak o možnost profesního rozvoje. Vzdělávací společnosti proto do své nabídky zařazují i večerní variantu oblíbených kurzů.

Vhodným kompromisem mezi vysokým pracovním nasazením a sebevzděláváním jsou večerní kurzy, na které může zájemce zajít cestou z práce. „Oblíbené jsou večerní kurzy zabírající jen dvě hodiny týdně,“ říká Jan Roubal, metodik společnosti Tutor. Návštěvníci večerních kurzů nabývají znalosti postupně po dobu několika týdnů.

Lektoři bývají nezřídka svědky toho, že klienti tráví přestávky mezi odbornými lekcemi řešením pracovních problémů po telefonu. Tito lidé mívají potíže se na nové informace plně koncentrovat, z kurzu si potom neodnesou to, co očekávali. Proto má večerní vzdělávání i další výhodu: látku probíranou v menších dávkách si návštěvník školení lépe zapamatuje, odpadají rovněž problémy s tím, soustředit se na mnohahodinový výklad.

Večerní kurzy nabízí několik společností. Například u společnosti Tutor lze ve večerních hodinách studovat prezentační dovednost, asertivní chování, vedení lidí a tzv. Manažerskou akademii, která zahrnuje kromě výše uvedených manažerských dovedností i oblast time managementu.

Nabídka večerních školení momentálně zahrnuje manažerskou akademii, prezentační dovednosti, asertivitu a vedení lidí. Pro aktuální nabídku se podívejte na naše stránky s večerními kurzy.