Spojte studium jazyka s příjemnou dovolenou!

V posledních letech roste obliba pobytových jazykových kurzů v zahraničí. Nejvíce klientů cestuje do anglicky mluvících zemí, vzrůstá ale i zájem o kurzy ve Španělsku. Největšími výhodami jazykového kurzu v cizině jsou vysoká efektivita výuky a rychlý pokrok v jazykových schopnostech, ale také možnost spojit studium s rekreací, poznáním odlišných kultur a navázáním nových přátelství. Pobytové jazykové kurzy nově zařadila do svého portfolia i jazyková škola Tutor.

Vybere si každý

Jazykový kurz v cizině je vhodný jak pro začátečníky, tak pro velmi pokročilé studenty. Nabídka zahraničních škol je široká, kromě kurzů pro dospělé pořádají i kurzy pro děti a mládež. Dospělí si mohou zvolit kurz se specializací – oblíbená je zejména příprava k mezinárodním zkouškám či kurzy obchodní angličtiny. Řada škol nabízí v rámci odpolední výuky volitelné semináře, ve kterých mohou studenti zdokonalovat ty oblasti, které jim působí největší potíže (např. konverzace, psaní, gramatika), nebo se soustředit na rozšiřování slovní zásoby z oboru, který je zajímá (marketing, kultura atd.). Na zahraniční škole lze studovat libovolně dlouho, minimální délka pobytu činí většinou 2 týdny.

Proč studovat jazyk v zahraničí

V zahraničí se studenti jazyk učí nepřetržitě během celého dne, což vede k vysoké efektivitě výuky. Ve škole většinou tráví 4–6 hodin denně (podle zvolené intenzity kurzu). Tím ovšem příležitost ke zdokonalování jazyka nekončí. Většina škol připravuje pro své klienty doprovodný program – bývá to často prohlídka města a jeho okolí, návštěva kina či muzea, sportovní aktivity, barbecue, posezení v místních hospůdkách a podobně. O víkendech jsou pak pořádány výlety do okolních měst. K rychlému vstřebávání jazyka napomáhá také poslech rádia či sledování televize.

Spojte studium s pobytem u moře

Nejčastějším cílem studentů angličtiny je starobylá Anglie. Oblíbený je Londýn, ale i přímořská městečka či starobylá města ve vnitrozemí. „Ne každý ví, že angličtinu lze studovat také na Maltě,“ říká Martina Trmalová, manažerka zákaznického centra společnosti Tutor. „Zájemcům o španělštinu u moře bych doporučila kurz v Alicante nebo na Tenerife, jednom z Kanárských ostrovů.“

Možnosti ubytování

Nejoblíbenější je ubytování v hostitelské rodině. Studenti zde mají možnost konverzovat s rodilými mluvčími, ale také poznat kulturní zvyky a tradice dané země, způsob života jejích obyvatel, mohou ochutnat typická národní jídla. Rodiny bývají školami pečlivě vybírány a pravidelně prověřovány, jsou přátelské a pohostinné. Rodiny poskytují studentům polopenzi, o víkendu často plnou penzi. Řada škol nabízí studentům taktéž ubytování ve studentské rezidenci či luxusním apartmánu.

Investice, která se vyplatí

„Angličtinu jsem se učila asi 12 let ve škole. Sebedůvěru v používání jazyka, zejména v komunikaci, jsem ale získala až po 6týdenním pobytu na jazykové škole v Anglii. Prožila jsem báječné prázdniny a zvýšila svou šanci získat po skončení studií dobré zaměstnání,“ říká Pavla, studentka posledního ročníku VŠE.

Jazykový kurz v zahraničí spojuje příjemné s užitečným – pokrok v jazyce i získání nezapomenutelných zážitků. Dobrá znalost alespoň jednoho světového jazyka je dnes typickým požadavkem zaměstnavatelů při obsazování řady pracovních pozic. Vynaložená investice se tak Vám, absolventům kurzů v zahraničí, jistě brzy vrátí.