Správně vyplnit přihlášku na VŠ je pro studenty tvrdý oříšek

Žlutá přihláška na vysokou školu je pro většinu uchazečů o studium španělská vesnice. Celých 81 % studentů neví, jak přihlášku správně vyplnit, a 61 % očekává při zdolávání tohoto nelehkého úkolu pomocnou ruku.

Pro podání přihlášek na vysokou školu již zbývá jen několik týdnů. Většina škol je přijímá do 28. 2. 2007. Výzkum vzdělávací společnosti Tutor v řadách studentů ukázal, že správné vyplnění přihlášky je tvrdým oříškem.

Studenti maturitních ročníků uvádějí, že bez pomoci výchovných poradců nebo rodičů by si s vyplňováním neporadili. Celkově až 50 % dotazovaných studentů hodnotí tento dokument jako komplikovaný, matoucí a nesrozumitelný. Velice překvapivá je i skutečnost, že maturanti si možnost nepřijetí na vysněnou školu nepřipouštějí a 91 % z nich netuší, jak v takovém případě napsat odvolání.

Na základě těchto faktů se společnost Tutor, která již několik let úspěšně pořádá přípravné kurzy k přijímacím zkouškám na VŠ, rozhodla připravit pro studenty stručnou brožurku s radami, jak přihlášku správně vyplnit. Jako šikovnou pomůcku zařadila do publikace vzor vyplněné přihlášky. Aby brožura studentům s přípravou na VŠ maximálně pomohla, nechybí tu ani několik rad, jak se připravovat na den „D“, co dělat v případě nepřijetí na školu, či vzor odvolání. Brožuru společnost zdarma distribuuje na většinu středních škol v ČR. Je možné získat ji také v elektronické podobě.

Brožura Jak vyplnit přihlášku na VŠ