Lidé se nestíhají učit jazyky, mohou využít víkendy

Rádi byste se zdokonalovali v jazycích, ale v průběhu týdne nemáte čas chodit do jazykového kurzu? Nejste zdaleka sami. Výzkum mezi klienty jazykové školy Tutor ukázal, že nejčastějším důvodem, proč lidé přestanou navštěvovat zaplacený jazykový kurz, jsou právě jejich omezené časové možnosti. Časově vytížení zájemci o studium jazyků mohou svůj problém řešit nepravidelnou individuální výukou, intenzivním pobytovým kurzem v zahraničí nebo navštěvováním víkendového jazykového kurzu. Víkendové jazykové studium mohou využít i lidé, kteří nemají jazykovou školu v místě bydliště.

„Víkendové jazykové kurzy jsme začali pořádat na základě poptávky mezi klienty,“ říká Martina Trmalová, manažerka zákaznického centra společnosti Tutor. „Od klientů jsme často slýchali, jak je mrzí, že kvůli pracovním povinnostem nemohou kurz pravidelně navštěvovat.“ Studenti s časově náročným zaměstnáním často promeškají více lekcí, a pokud se jim na kurz nepodaří přijít několikrát za sebou, mají tendenci studium vzdát. Lidé také často vyhledávají kurzy, které časově navazují na konec jejich pracovní doby či školní docházky. Neuvědomují si ale, že po osmi hodinách strávených v práci nebo ve škole budou unavení a nebudou se na výuku schopni soustředit. Jazykový kurz těmto studentům poté nemůže přinést očekávané výsledky.

Další situací, kdy může být dobré zvolit víkendové studium jazyka, je absence jazykové školy v místě bydliště. Na dojíždění do jazykového kurzu nezbývá ve všední den mnoho času. V menších městech a na vesnicích je přitom obtížnější získat práci a obyvatelé zde bývají jazykově hůře vybaveni – právě proto by pro ně mohla být zajímavá možnost se jazykově vzdělávat a zvýšit tak své šance na úspěšné profesní uplatnění.

Nemusíte se bát, že byste kvůli víkendovému jazykovému kurzu přicházeli o svůj volný čas. „V jazykové škole Tutor probíhají víkendové kurzy pouze v sobotu, a to jen jednou za 14 dní v dopoledních hodinách,“ říká Martina Trmalová. O sobotách zde můžete studovat dva nejoblíbenější jazyky: angličtinu a španělštinu.

Alternativou k víkendové výuce může být intenzivní kurz v zahraničí, kde student dosáhne velkého pokroku během krátké doby. Jazykové školy často nabízejí i individuální výuku. Student si může s lektorem domlouvat schůzky nepravidelně, výuka může dokonce probíhat v bytě studenta či na jeho pracovišti. Obě tyto možnosti jsou již ale finančně náročnější.

Víkendové kurzy nabízí celá řada jazykových škol. Klient si díky tomu může vybrat právě takový typ kurzu, který přesně vyhovuje jeho potřebám.

Nabídka víkendových jazykových kurzů