Zájem o nulté ročníky roste

Nulté ročníky představují nejintenzivnější formu přípravy na vysokou školu. Poptávka po nich v posledních letech výrazně roste. Vzdělávací společnost Tutor zaznamenala u tohoto typu studia 80% nárůst zájmu klientů ve srovnání s loňským rokem. Největší oblibě se těší denní příprava na lékařské fakulty.

„Letos je největší zájem o denní přípravný kurz na lékařské fakulty, poptávka po něm vzrostla oproti loňskému roku o 150 %,“ říká Martina Trmalová, manažerka zákaznického centra společnosti Tutor. Oblíbené jsou i nulté ročníky práv či psychologie, což jsou v Čechách jedny z nejžádanějších oborů. „V současnosti máme na denní studium těchto tří oborů o 80 % více objednávek, než bylo loni klientů. Nulté ročníky přitom začínají až na začátku října, je tedy ještě dostatek času se přihlásit.“

Celoroční denní přípravný kurz lze navštěvovat v dopoledních nebo odpoledních hodinách. V rámci přípravného kurzu studenti důkladně proberou látku potřebnou k přijímacím zkouškám, pronikají do základů zvolených oborů a především nacvičují přijímací testy. Dopolední výuku volí zejména studenti, kteří u přijímacích zkoušek letos neuspěli. Absolventům gymnázií kurz přinese zejména prohloubení již dříve získaných znalostí. Do kurzu se ale může přihlásit i absolvent např. střední průmyslové školy, který se rozhodl zcela změnit své studijní zaměření a vystudovat psychologii – v takovém případě je ale třeba počítat s vyšší náročností studia.

TUTOR, s.r.o.
Tutor, s.r.o., je dynamicky se rozvíjející vzdělávací společnost a jazyková škola. Tutor působí na trhu vzdělávání od roku 2000. V roce 2001 se stává největší vzdělávací společností v oboru přípravy na vysoké školy v ČR. V následujícím roce upevňuje svoji pozici úspěšným zavedením knižní edice Přijímací zkoušky na vysoké školy. V roce 2003 zahajuje provoz jazykové školy, zakládá sekci firemního vzdělávání a otevírá pobočku v Brně. Kurzy pro veřejnost jsou pořádány v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Hradci Králové, Českých Budějovicích a Plzni, pro firemní zákazníky pak v celé ČR. V roce 2005 využilo služeb společnosti Tutor přes 8 000 spokojených zákazníků. Společnost navíc rozšiřuje své působení i za hranice České republiky a otevírá pobočku v Bratislavě.